Oyun İçin En İyi FPS Nedir?
Genellikle 30 FPS, bir oyunun hala oynanabileceği en düşük kare hızıdır. Ancak, çoğu oyuncu 60 FPS’nin ekstra akışkanlık sunduğu için muhtemelen ideal hedef olduğunu kabul ediyor. Bu arada, daha yüksek üç haneli çerçeveler sadece rekabetçi oyuncular için gerçekten önemlidir, ancak bazıları tek oyunculu oyunlarında bile ekstra yanıt vermeyi sevebilir.
PC oyuncularının tartışmayı sevdikleri bir şey varsa, bu grafikler veya çerçevelerdir ve ikincisi bu makalede tartışacağız. Yani, oyun oynamak için en iyi FPS nedir – ve böyle bir şey bile var mı?
Tabii ki, FPS çeşitli faktörlere bağlı olarak değişecektir: donanımın yetenekleri, oyunun optimizasyonu, çözünürlük, grafik ayarları, vb. ve yüksek kare hızında ne kadar kullanıldığını.
Daha fazla uzatmadan, hemen içine girelim!
FPS nedir?
FPS, saniye başına kare anlamına gelen bir kısaltmadır . Temel olarak, GPU’nun saniyede kaç görüntü oluşturabildiğini ve her saniyede kaç görüntünün monitörünüzde görüntülendiğini temsil eder.
Örneğin, bir oyun saniyede 1 kare hızında çalışıyorsa, her saniye yalnızca bir resim görürsünüz. Bu bir slayt gösterisine gerçek zamanlı bir deneyimden daha çok benziyor ve bir oyun 1 FPS’de oynanamaz.
Yani, temel olarak, her saniye ne kadar çok kare oluşturulur ve görüntülenirse, deneyim o kadar düzgün olur.
FPS Braketleri
İnsan gözü oldukça gelişmiş bir organdır, ancak birkaç kare arasındaki farkı zorlukla söyleyemez. Bu nedenle ve donanım tarafından uygulanan standartlar nedeniyle, FPS genellikle aşağıdaki çerçevelere yuvarlanır:
- 30 FPS – Konsollar ve zayıf PC’ler tarafından hedeflenen performans. Bununla birlikte, kekemeliğin sadece 20 FPS’nin altında fark edildiğini unutmayın, bu nedenle 20 FPS’nin üzerindeki herhangi bir şey oynanabilir olarak kabul edilebilir.
- 60 FPS – Çoğu oyun bilgisayarı için hedeftir. Konsollarda, yalnızca daha az talepkar veya daha iyi optimize edilmiş oyunlar kararlı bir 60 FPS’yi yönetebilir.
- 120 FPS – Yalnızca 120-165 Hz yenileme hızına sahip monitörlerde mümkün olan ve herhangi bir ayar düşüşü olmadan zorlu oyunlarda yalnızca daha güçlü ileri teknoloji oyun bilgisayarlarının başarabileceği bir kare hızı. Konsollar tarafından (henüz) elde edilemez.
- 240 FPS – Yalnızca en hızlı 240 Hz monitörlerle yönetilebilen 240 FPS, günümüz ekranlarının gidebileceği kadar yüksektir.
Kare hızı ne kadar yüksek olursa, insan gözünün bir farkı görmesinin o kadar zor olduğunu unutmayın. Örneğin, herkes 60 FPS’nin 30 FPS ile ne kadar daha pürüzsüz olduğunu görebilecektir, ancak 120 FPS ve 240 FPS arasındaki farkın, yan yana karşılaştırıldığında bile gerçek zamanlı olarak görülmesi genellikle zordur.
Oyun için En İyi FPS Nedir?
Burada, başlıklı soruya geliyoruz. Ancak cevaplaması imkansız olanıdır.
Neden?
Basitçe, çünkü herkes ve her tür oyun için ideal olan en iyi tek kare yok. Kişisel tercihler bir yana, şöyle özetlenebilir:
- 30 FPS – Tek oyunculu ve daha sinematik bir deneyim için yeterince iyi.
- 60 FPS – Ekstra akışkanlık oyunları daha duyarlı hale getirdiğinden ve çok oyunculuda avantaj sağlayabildiğinden çoğu insan için ideal kare hızı. Animasyonlara tepki vermenin önemli olduğu oyunlar için de iyi.
- 120 FPS – 60 FPS’den çok daha akıcı ve duyarlı, rekabetçi oyuncular için değerli bir avantaj sağlayabilir, ancak bazıları grafik pahasına olsa bile tek oyunculu oyunlardaki ekstra duyarlılığı takdir eder.
- 240 FPS – Tıpkı 120 FPS gibi, 240 FPS de sadece 240 Hz’lik bir monitöre yatırım yapmak isteyen rekabetçi bir oyuncu tarafından değerli görülecektir. Açıkçası, saniyede iki kat daha fazla kare sunar, ancak 120 FPS ve 240 FPS arasındaki farkın fark edilmesi, 30 ila 60 veya 60 ila 120 FPS arasındaki farktan daha zordur.
Ayrıca, çerçeveler söz konusu olduğunda, aşağıdaki faktörlere de dikkat etmek gerekir:
Monitör tipi – Yukarıda belirtildiği gibi, yalnızca yüksek yenileme hızlarına sahip bazı monitörler aslında standart 60 Hz’nin ötesinde çerçeve gösterebilir. Bu nedenle, böyle bir monitöre sahip olmak, diğer bazı özelliklerin aktarılması anlamına gelebilir. Örneğin, 144 Hz ve 240 Hz monitörlerde çoğunlukla IPS veya VA panellerine kıyasla renk doğruluğu ve görüş açıları zayıf olan TN panelleri kullanılır. Ayrıca, çözünürlük de dikkate alınması gereken bir şey.
Donanım – Yüksek yenileme hızına sahip bir monitör alıyorsanız, bu yüksek çerçevelerde gerçekten oyun çalıştırabilen bir GPU’ya da ihtiyacınız olacak, bu da hem yüksek bir kare hızını hem de yüksek bir kare hızını korumak istiyorsanız önemli bir yatırım olabilir. AAA oyunlarda yüksek grafik ayarları.
Oynadığınız oyunlar – En son AAA oyunlarını 120 FPS’de çalıştırmak kolay değildir, ancak CS: GO, Overwatch, Dota 2, vb.Gibi eSports oyunları için aynı şey söylenemez. basamaklı çerçevelerde çalıştırmak için aşırı donanım gerektirmeyen optimize edilmiş oyunlar, 144 Hz / 240 Hz monitörünüzle gitmek için 500 $ + GPU elde etme konusunda endişelenmenize gerek yok.
Sonuç
Sonuç olarak, hedeflemeniz gereken kare hızı, bilgisayarınızın yeteneklerine, genel olarak oynadığınız oyunlara ve görseller yerine performansı mı tercih edeceğinize bağlı olmalıdır.
30 FPS bile oldukça oynanabilir ve aslında daha sinematik bir deneyim yaratabilir (özellikle bir oyunda çok fazla olmayan animasyonlar varsa), ancak çoğu insan 60 FPS’nin yanıt verme ve maliyet etkinliği arasında ideal bir orta yol olduğu konusunda hemfikir olacaktır.
Bu arada, üç basamaklı çerçeveler, rekabetçi çok oyunculu oyunlar için veya yalnızca bazı grafik ayarlarını düşürmek anlamına gelse bile, tek oyunculu oyunlarında ekstra yanıt vermeyi tercih eden insanlar için mükemmeldir. Bununla birlikte, 144 Hz’lik bir monitörün veya 240 Hz’lik bir monitörün, mutlaka pahalı olmasa da, aynı fiyat aralığında 60 Hz’lik bir monitörün diğer bazı özelliklerini iletmeniz gerektiği anlamına gelen özel bir yatırım olduğunu unutmayın. olurdu, ki bu genellikle daha iyi görsellerdir.